Rikt motorsportmiljø i Bergen

Bergen er et yndet sted å reise til for dem som liker motorsport, både for å utøve den selv eller for å følge med fra sidelinjen.

Litt utenfor Bergen sentrum finner du Eikås Motorsportsenter, som er selve eldoradoet for motorsportinteresserte. Bak Eikås ligger det mange timer med dugnadsarbeid – hele 15 år tok det å få alt på plass. Men det var verdt det. I 1999 sto det klart, og i dag er motorsportsenteret flittig i bruk av både to- og firhjulinger. På Norsk motorklubb Bergen sine egne hjemmesider finner du en oversikt over hva som skjer på banen.

Eikås Motorsenter drives av NMK (Norsk motorklubb) Bergen. I tillegg er det også mange andre klubber som bruker anlegget. Blant andre har vi NAF Motorsport Bergen, NAF Motorsport Nordhordland og Bergen Amcar Club (BACC), for å nevne noen av dem som oppholder seg på banen.

På den andre kanten av byen finner vi Polly Motorsport, som holder til i store lokaler i Godvik utenfor Bergen. Pollys slagord er «Vi hjelper deg med å få fart på bilen din»! Verkstedet lover at de kan hjelpe med alt fra enkle modifikasjoner til mer omfattende prosjekter. Spesialiteten er å bygge sterke og holdbare motorer for gate og racing.

Bergen er et ettertraktet turistmål for de som er interessert i motorsport. Skal du ta turen hit, kan det være lurt å booke hotell online i god tid før de store begivenhetene. Du finner mange flotte hoteller i Bergen sentrum – i ulike prisklasser og størrelser. Både Comfort Hotel Holberg og Thon Hotel Bergen Brygge ligger meget sentralt til og gir deg gangavstand til alle fasiliteter i sentrum. Radisson har hotell både på Bryggen og på Nedre Ole Bulls Plass, og i umiddelbar nærhet finner du også Augustin Hotel og Best Western Plus Hotel Hordaheimen.

Speedway i Bergen

Beveger du deg litt utenfor sentrum, ligger det flere unike og flotte hoteller både i nærheten av flyplassen, på Sandsli og andre steder. Vi nevner Clarion, Thon, Scandic, Quality og mange, mange flere. Bergen by er godt kjent for sitt gode kollektivtilbud, og nesten uansett hvor du velger å overnatte når du er her så er det kort vei til både buss, bybane, tog, fly og hurtigbåt. Et godt hotel er First Hotel Marin (http://www.hotellbergensentrum.com/first-hotel-marin/).

Trenger du noe annet å gjøre enn bilsport når du er i Bergen, så er dette en flott turistby som har mye å by på. Både Fløyen og Ulriken er verdt en tur, og det er en spasertur på Bryggen. På Nordnes ligger Akvariet, og du har ikke vært i Bergen før du har tatt turen på fisketorget! Bergen er en by som har uendelig mye å by på til turister som kommer!

Og hvis du reiser for å oppleve Eikås Motorsportbane, kan du oppleve kjøring med både bil, MC og gokart. Motorsporten er kjent for å være inkluderende, og mennesker i alle aldre og ferdighetsnivåer kan komme, både kvinner og menn! Noen liker best å være publikum til denne sporten, som går veldig fort til tider, mens andre reiser landet rundt for å kjøre selv. I Bergen er alle hjertelig velkomne!