Rally i motorsportens verden 

Rally er et begrep som kanskje ikke alle er så kjent med. Rally er en generell beskrivelse av en bestemt form for motorløp. Et motorløp som defineres som rally, vil ha noe spesifikke kjennetegn. Løpet vil for eksempel foregå på en avsperret vei, og veien kan være enten privat eller offentlig, men den må være avsperret.

Bilene som er med i et motorløp som defineres som et rally, er i tillegg spesialbygde. Et annet kjennetegn på et rallyløp vil være måten løpet er organisert på. Man bruker ikke en vanlig racingbane hvor bilene må komme først i mål for å vinne. I stedet er et rallyløp satt opp med ulike sett med kontrollpunkter som alle deltakerne må gjennom. Bilene er rett og slett gjennom ulike etapper gjennom løpet, og alle bilene starter i forskjellige intervaller. Det kan være ett eller flere startpunkter når det arrangeres et rallyløp.

Deltakerne

Det som også er spesielt med et rallyløp, er at det ikke bare er én deltaker per bil. Det er nemlig slik at det er to deltakere per bil som er med i løpet. Den ene deltakeren er selvfølgelig føreren som faktisk skal kjøre bilen. Den andre deltakeren er en kartleser som sitter på i bilen. Kartleseren har en utrolig viktig jobb å gjøre som passasjer i bilen. Under hele løpet skal kartleseren hele tiden holde føreren informert om veiens kjennetegn. Dette er blant annet med på å la føreren fokusere utelukkende på kjøringen, slik at blant annet hastighetsprøvene i løpet kan gjennomføres på best mulig tid.

Rallybil

Bli med i et rallyløp

Rally er helt klart en sport for spesielt interesserte. Hvis man er litt nysgjerrig på hvordan det faktisk føles å sitte på i en rallybil, så har man nå sjansen. Gjennom youwish.no kan man faktisk få oppleve å være passasjer i en ekte rallybil, som kjøres av en profesjonell rallyfører som har mer enn 20 års erfaring. Dette er den perfekte gaven eller opplevelsen for en person som har prøvd alt. Det er satt 15 års aldergrense på opplevelsen, og bestillingen gjelder for én person. Personen som skal sitte på i bilen, blir utstyrt med riktig kjøredress og selvfølgelig også en hjelm. Personen blir også spent fast i bilen av profesjonelle folk som vet hvor viktig det er med sikkerhet. Når alt dette er gjort, kan kjøringen sette i gang. Det vil være høy fart, mye spenning og adrenalin som pumper rundt i kroppen, og man vil sitte igjen med en opplevelse som man sent vil glemme. Kjøringen med bilen foregår på en bane som har veldig høy standard. Det beste med dette er at det er mulig å ta med seg venner ut på tribunen, slik at de også får sett på bilen som virkelig suser rundt på banen i stor fart. Noen bilder av opplevelsen vil gjøre at man kan ta med seg minnene fra rallykjøringen resten av livet.