Norske motorsportkonkurranser

Rally Finnskog Norway

Siden 1982 har det blitt arrangert Rally Finnskog Norway, tidligere kalt Finnskog Vinterrally. Rallyet foregår, som navnet tilsier, i Finnskogen. Konkurransen hadde en pause i 2006 og 2007 på grunn av fokuset på Rally Norway. Rally Norway har fått VM-status og går over en stor del av innlandet i Norge. KNA Kongsvinger står bak rallyet.

I begynnelsen av arrangementet ble hele løpet kjørt på det som senere har vært én enkelt fartsetappe på Varaldskogen. Dette var et hemmelig løp uten publikum, men de samarbeidet med politiet.

I 1988 ble løpet gjort internasjonalt, og i 1989 ble det en del av West Euro Cup. I 1990 ga FIA rallyet EM-status, det første norske i sitt slag. EM-statusen gjorde at de nasjonale klassene ikke lenger kunne delta. På bakgrunn av dette ble det opprettet et eget løp, og det ble kjørt etter at de internasjonale klassene hadde kjørt. To resultatlister ble utgitt – én for det internasjonale løpet og én for det nasjonale. Løpet skiftet navn til Rally Finnskog Norway i 1992.

Rally Finnskog Norway varte i tre dager. Kongsvinger ble utgangsposisjonen for start og mål, og fartsetappene ble kjørt på veier rundt om i skogene i distriktet. For de som ikke orket å trekke til skogs, ble det også arrangert en etappe på et næringsområde inne i Kongsvinger by. Fra 2003 ble det også lagt en etappe til Kirkenær.

Rally Norway

Rally Norway er navnet på det norske rallyet som foreløpig har vært arrangert i 2006, 2007 og 2009. Dette har vært arrangert som en del av World Rally Championship, med unntak av i 2006. Tidligere er det kun Sverige som har arrangert rally-VM på snø. Det å kjøre på snø og is blir ansett som veldig eksotisk i rallysammenheng, og med bruken av Vikingskipet som servicehall og testmulighetene på WRC Test Camp på Haslemoen, er Rally Norway et unikt VM-arrangement. Løpet kjøres i fjellet, i skogen og på andre spesialarenaer, og det går fra Kongsvinger i sør til Lillehammer i nord. Det går også en etappe i Oslo.

Flåklypa Grand Prix – veteranbilløp!

Flåklypa Grand Prix er et veteranbilløp som arrangeres av Jotunheimen Veterankjøretøyklubb i Lom hvert år. I 2005 ble det arrangert for 14. gang, og har med tiden oppnådd status som Norges største veteranbilløp. For å delta på Flåklypa Grand Prix må bilene ha veteranstatus. Løypa går via Flåklypa, som ligger ved Fylkesvei 55 i Bøverdalen i Lom. Dette er et billøp som er et skue både for de fartsglade og de som har en særegen interesser for veteranbiler.

Racing NM

Racing-NM arrangerer Norgesmesterskap i racing, også kalt baneracing, asfaltracing og asfaltbaneracing. Racing er benevnelsen når det er massestart på asfaltbaner, og det er bare én person i bilen til enhver tid. Ved såkalt langdistanseracing, deler flere førere på en bil. Løpene i Norge kjøres hovedsakelig på banene Rudskogen, Vålerbanen og Arctic Circle Raceway. Tidligere ble det også kjørt racing på Røsvoll ved Mo i Rana og Lånkebanen utenfor Stjørdal.