Bilcross

Bilcross er en hastighetskonkurranse for biler som enten kjøres på grusbaner eller baner med blandet dekke. Bilcross kjennetegnes ved at bilene skal være rimelige i innkjøp.

Det finnes reguleringer for å motvirke at førere bruker alt for mye penger på bilen de bruker, dette er en ordning med tvunget salg til fast pris. Man kan begynne å kjøre bilcross-konkurranser det året man fyller 16, og den nedre aldersgrensen for å kjøre bilcross som trening er 15 år.

Når det arrangeres bilcross-konkurranser kan man legge inn bud på biler som har kvalifisert seg til finalene, også kalt junior. I senior kan man by på alle bilene. Etter siste finale har man femten minutter på seg å legge inn bud. Om det er flere budgivere på én bil, trekkes det om hvem som får tilslaget. Budene har faste priser, og man betaler 370 kroner for å legge inn bud. Om man får tilslaget på bilen, må man betale 9000 kroner til forrige eier. Eierne av bilene kan også delta i budkonkurransen. Når man tar over en bil, skiftes utstyr som sete, belte og dekk. Det er viktig at bilen leveres med godkjente dekk.

Vognlisens

Alle deltagere må løse vognlisens ved deltagelse i trening og løp. Vognlisensen utstedes hos Norges Bilsport Forbund. Ved utstedelse av vognlisens for nybygd bil må man vise til årskontroll og søknadsskjema. Ved fornyelse eller eierskifte av vognlisens kan kun årskontrollen sendes inn til NBF.

Bilcross.no

Bilcross.no er siden for dem som ønsker informasjon om bilcross og konkurranser, samt lokale bilcross-helter. Målet med siden er å formidle moroa med bilcross til flere enn bare den innerste kretsen, noe de i stor grad har lykkes med.

Bilcross.no har fått ord på seg for å formidle “en folkelig og morsom sport på en folkelig og morsom måte”. Nettsiden har mellom 10 000 og 20 000 lesere i sesongen.