Baner for motorsport i Norge

Arctic Circle Raceway

Arctic Circle Raceway er en asfaltert motorsportbane som ligger i nærheten av Mo i Rana i Nordland fylke, ved Storforshei. Banen er 3 753 meter lang og er med dette Norges lengste asfalterte bane. Baneanlegget er et riksanlegg for roadracing i Norge, og kostet 61 millioner kroner å bygge. Banen benyttes også til bilsport. Banen er 11 til 13 meter bred og har flere ganger arrangert runder under det svenske touringcar-mesterskapet. På baneområdet finnes det også en Cross-bane og en gokartbane, og banen er bygd etter moderne sikkerhetskrav.

Rudskogen

Rudskogen ble bygget i 1990, og ble utbygd i 2011. Banen oppfyller nå alle internasjonale krav med sine 3,2 kilometer. Det finnes også en gokartbane på området, og Rudskogen er Norges nasjonalanlegg for motorsport.

Vålerbanen er lokalisert på Braskreidfoss (Solør). Alle aktiviteter foregår på samme anlegg som Norsk Trafikksenter. Vålerbanen er en arena for fart og spenning.

Hitra motorsportsenter

Hitra motorsportsenter er et baneanlegg på Hitra. Banen ble bygd fra 2006 til 2008 og tilhører NMK Hitra som ble stiftet i 2004. Banen ligger ved Næverlivatnet.

Grenland Motorsportsenter (GMS)

Grenland Motorsportsenter er Telemarks nye senter for motorsport. Senteret ligger 12 kilometer nord for Skien sentrum i Telemark og består av baner for rallycross, drifting, ATV, motorcross, offroad, trail, bilcross og enduro. Banen for bilcross og rallycross ble åpnet i 2010. Banen er 1250 meter lang og består av 40 % grus og 60 % asfalt. Banen er venstrekjørt og har ett alternativsport. Den er mellom 10 og 16 meter bred.

Lyngåsbanen

Lyngåsbanen er en rallycrossbane i Lier i Buskerud, og er en av Norges mest kjente. Banens første løp ble holdt 29. oktober 1972. Banen ble godkjent i 1979 som EM-arena for rallycross, og det første EM-løpet ble kjørt i 1980. På 80-tallet var det hele 20 000 tilskuere på det meste, og i 2004 ble den siste EM-runden arrangert på banen. Nå bygger man en gjenvinningsstasjon på tomta.